Movies Movies
Get TF2 Now!

Будуємо роздатник

22 грудня 2009 - Mike Booth


Дивлячись на успіх комп'ютерного інтелекту в Left 4 Dead, ми продовжуємо роботу над його поліпшенням, намагаючись створити відчуття від гри. Team Fortress 2 є відповідною «пісочницею» для тестування розробок подібного роду, i ми займались цим увесь цей рiк. Один з результатів нашого експерименту: «боти» в ТФ - керовані комп'ютером гравці, що симулюють рухи, реакцію і стиль гри реальної людину. Хоч боти все ще і не досконалi до кінця, вони вже досить добре поводяться в режимі Царя Гори.

Але ми розумiемо, що ви не хочете перевірити свій рівень гри в битві з цими недоробленими електронними машинами-вбивцями.

Крім того, ми будемо раді почути вашу думку про поведінку цiх недоробленних роботів. Хоча у нас вже є список недоліків, які нам варто усунути (не забувайте, що це все ж бета-версія), ми впевнені, що ви зможете знайти такі баги, які нам ще не вдалося помітити. Висловити свою думку про ботiв ви можете на офіційному форумі Steam, в Підфоруми Відгуки про ботах, або за допомогою відправки нам електронного повідомлення на tfbots@valvesoftware.com. У будь-якому випадку, будь ласка повідомте нам про те що вам найбільше неподобаеться в ботах, і про те, що вам найбільше в них подобаються.

Так як це бета тест, то боти працюють тільки на наступних картах режиму «Цар гори»: koth_viaduct, koth_sawmill, і koth_nucleus. Вони не розуміють правил гуртового захоплення точок, штовхання візка або захоплення прапора ... поки що. Крім того, у грі ще немає інструментів для керування ними (ми додамо що-небудь у найближчий час), тому вам доведеться створювати їх вручну.


  • Щоб додати ботів прямо в грі використовуйте консольну команду tf_bot_add. Вона змусить з'явитися випадкового бота у випадковій команді (ну, в якій є вільний слот). Крім цього, у команди tf_bot_add може бути 3 додаткові аргументи: "число", "клас" і "команда", які можуть іти в будь-якому порядку. Наприклад, команда tf_bot_add 10 додасть 10 випадкових пошукових ботiв в гру, розподілених по авто-вибору. Увівши tf_bot_add pyro blue ви додасте у синю команду одного бота-палiя. Надрукувавши в консолі tf_bot_add red 5 ви додасте п'ять червоних пошукових ботiв в команду червоних. А от команда tf_bot_add red 3 heavyweapons додасть до червоної команді цілих 3 кулеметника.
  • Якщо ж ви захочете додати певних пошукових ботів в одну і ту ж команду (наприклад, для гри людьми проти команди ботів), вам доведеться відключити автобаланс. Щоб зробити це, введіть команду mp_autoteambalance 0, а потім mp_teams_unbalance_limit 0.
  • Щоб прибрати бота введіть в консолі команду kick <ім'я бота>. Щоб прибрати всіх пошукових ботів з гри, напишіть tf_bot_kick all.

Не забувайте, що боти це теж «гравці», і як всі гравці, вони займають слоти на сервері. Вони бігають точно також, як і люди, стріляючи з допомогою таких самих «віртуальних клавіш». У пошукових ботів існує людиноподібна чутливість, вони знають лише що вони бачать, чують і до чого торкаються. У них теж є своя реакція і межа точності. Вони не «читерять» і не використовують затримки до сервера у прийнятті своїх рішень.
Якщо вам цікава технічна сторона питання, то радимо прочитати вам це.