Movies Movies
Get TF2 Now!

Ось ти і розрахувався за своє нахабство!

12 березня 2009 - Robin Walker


Однє з питань, над якими ми працювали - це допомога гравцевi в пошуку оптимального сервера для гри. Проблема ця не проста: майстер-сервер запитує дані в ігрового сервера, а останній при бажанні може видати невірну інформацію. Ми вирішили, що нам потрібно знайти засiб оцінювати сервера з видаленням низько оцінених. Система оцінки повинна служити покаранням за невірні дані, не чіпаючи при цьому налаштування гри на сервері: деяким гравцям подобається грати зі зміненими налаштуваннями сервера. Найкраще, якщо дані не будуть іти безпосередньо від ігрових серверів, щоб ми не отримували невірні дані.

Трохи помiркувавши, ми вирішили: чим довше гравець на сервері, тим краще йому там. Ця система не впливає на сервери, так само як і вони на неї: ми беремо дані безпосередньо з steam-клієнтів гравців. Такі дані по всіх серверах TF2 у нас є, і, трохи поекспериментувавши, ми зупинилися на наступному способу оцінки:


  • Нові сервери починають з 0 очок
  • Кожен гравець якiй зайшов забирає у сервера 15 очок
  • Кожну хвилину перебування на сервер гравець автоматично додає серверу одне очко (максимум - 45 очок з гравця)
Коротше, сервери, на які люди швидко заходять і виходять, будуть мати низьку оцінку. У серверів, на яких гравці знаходяться довго, оцінка буде гарна.

Нижче - графік очок серверів TF2 за останній тиждень. Тут не вказані запароленi сервери і ті, до яких в день підключається менше, ніж 200 людей. Чорна лінія показує очки серверів, червона - кількість гравців на них.



Як видно, заходячи на деякі сервери, гравці справді отримують гарне враження про них. Що важливіше - тепер легко знайти погані сервери. Показ гравців, що заходять на сервер, негативно впливає на гравців: у поганих серверів цей вплив сильнiший. У найгірших серверів число підключившихся гравців найбільше, звичайно тому, що вони розрекламовані, але не зручні для гри.

Перший крок до вирішення проблеми продуманий: гравці не будуть бачити «погані» сервери. Майстер-сервер просто не буде показувати їх в браузері. Але ми і далі будемо продовжувати працювати над вирішенням цього питання.