Movies Movies
Get TF2 Now!

Вибираємо час для кровопускань

16 жовтня 2008 - Valve Writing Staff


Після виходу у світ серпневого Meet the Sandvich багато людей запитували нас, як могло те, що ми називали «нашим кращим творінням», «тривалістю більше чотирьох годин» і «настільки крутим, що« Громадянин Кейн »виглядає в порівнянні з ним маячнею недорозвиненого ідіота », перетвориться в смутний хвилинний ролик, знятий всередині холодильника.

Тільки тепер, більше місяця тому, коли наші душевні рани затягнулися, ми можемо розповісти вам про долю 240-хвилинного епічно дійства, і навіть показати пальцем на винних: у всьому винні бюрократи.

Законники розглянули кожну сторінку сценарію нашого сміливого, революційного фільму Meet the Sandvich і знайшли там «збіги» з фільмом Хижак (1987), навіть більше - це і був слово в слово сценарій фільму Хижак.

Нас попросили привести хоч одну різницю між нашим сценарієм і Хижаком (1987).

«Дія Хижака відбувається в Гватемалі ...» - почав обьяснять Ерік Волпау своїм голосом «я-розмовляю-с-ідіотом». «Події Meet the Sandvich відбувається всередині холодильника в Гватемалі."

«А події Хижака відбуваються не в холодильнику» заявив Джей Пінкертон.

«Крім того, тривалість Хижака - дві години.» - Продовжив Ерік. «А нашого фільму - чотири години.»

Чиновник заявив: «Це так. Але тільки тому, що спочатку це половина «Хижака ...»

Ми дружно кивнули.

«... Потім« Дім при дорозі », потім друга половина Хижака (1987)".



Ми знову кивнули. Це хлопець знав, що говорить. Так само як Датч, коли Ділон пояснював йому, яким чином Хижак використовує переваги джунглів, ці чиновники теж усе «зрозуміли». Ми підняли білий прапор капітуляції.

Джей погодився, «Наш сценарій дуже схожий на Хижака".

«Ми просто взяли сценарій Хижака і видали його за свій» - Ерік вирішив прояснити ситуацію до кінця.

«Так, і ми впихнули шматок« Дома при дорозі »посередині.» Джей раптом зрозумів, що ті, хто не знайомі з мистецтвом написання сценаріїв можуть вирішити, що просто видати сценарій «Хижака» за свій - дуже легка робота для двох людей. Тепер, коли всі були на одній хвилі, Джей пройшовся по кімнаті і потиснув всім руки.

Як виявилося, нас заманювали в пастку, точно так само як Датч Хижака. Тільки замість розтяжок і загострених бамбукових шипів були словесні пастки. А замість Хижака були ми.



Чиновники вимагали видачу та знищення сценарію. Точно як у «Хижаку», Джей вимазав сценарій в грязі, щоб приховати його теплове поле від погляду чиновників. На відміну від «Хижака», це не спрацювало. Сценарій був відібраний і знищений. Це створило невелику проблему для акторів, які стояли в кабінці звукозапису і дивилися на нас крізь вікно з неприхованим роздратуванням.

«Еей?» Загарчав Рік Мей, голос Солдата. «Ми будемо записувати, чи як?»

«Нас звільнять, нас точно звільнять", сказав Джей. «Нам треба знайти роботу! Ми можемо ... »- Джей спробував подумати, йому це не вдалося. «Що роблять люди, якщо вони не письменники?»

«Я думаю вони ... продають речі", сказав Ерік, згадуючи людей, яких він бачив по дорозі до ресторанів. «Взуття та години. За столами. »Він згадав свого дворецького, який ніби не був письменником. «Або подають речі». »

«Гей, про що ви, ідіоти, там говорите?» Закричав Гарі Шварц, голос кулеметника.

Джей взяв мікрофон. «Заткніться, будь ласка."



«Хто-небудь помітив, що сценарій схожий на Хижака?» Запитав Нейтан Веттерлейн, голос Скаути. «Це не тільки я помітив, правда? Це ж слово в слово Хижак. »

«У вас може вийде щось краще?» Прочавкал Ерік, разпиляя крихти від бутерброда на перегородку, яку завжди ставлять між письменниками та акторами в професіональних студія звукозапису.

«По-твоєму, все що ми робимо - легко?» - Заволав Джей, посилаючи наступну порцію крихт на перегородку. «Де б ти вставив сценарій« Вдома у дорозі »в сценарій Хижака, розумний? На початку? Тоді це були б просто два різних фільми. »Він не міг повірити, що хтось зробив би таку дурість. Він навіть кинув свій бутерброд щоб проілюструвати свою думку руками. Він показав дві долоні, що означали дві різних сценарію і склав їх разом, щоб остаточно довести, яка це дурна думка.

При вигляді сендвіча на столі, в голові Еріка зародилася ідея. «Сендвіч ... СЕНДВІЧІ! Слухайте ... »Він включив мікрофон. «Хлопці, у мене є нова, божевільна ідея. Хто з вас бачив «Хижака»? »

«Я!» Джей навіть підняв руку.

Ерік почав розповідається. «Усе починається з гелікоптера. Всередині сидить Датч, його м'язів-»



Його перервав Рік Мей. «Слухайте, може просто сімпровізуем?»

«Імпровізуючи ...» Ерік задумливо простягнув «ззз», дивлячись в стелю.

Через хвилину після «ззз» Еріка, Рік постукав по склянці і сказав, що він може пояснити, що означає слово «імпровізувати».

Виявилося, воно значить «письменники просто дивляться». Це нам сподобалося. Навіть більше, це був величезний успіх, в результаті якого вийшов діалог з Meet the Sandwich - грубий і спонтанний, як вільний реп (або як його називає сценарист Valve Марк Лейдлоу - «поезія вулиць»). Ось кілька звуків, які не були використані.

Важкий:

"What's that, Sandvich?"

Стрімкий (Розвідник):

"Gimme back my legbone!"

"He's like a big shaved bear!"

"Pain!"

"I regret everything!"

Солдат:

"We got him by the short and friskies!"

"Don't do it!"

"You're writing checks your butt will find uncashable!"

"You only get one!"

"You call that killing me?"

"I will pay you all of my money!"

"Half the blood in your body!"

Після півгодинного діалогу в такому стилі, сценаристи теж навчилися імпровізувати. Ось цей рядок, наприклад, ми сімпровізіровалі з фільму «Хижак»:

"I don't have time to bleed!"

Інший шедевр імпровізації, гордість письменницького колектива Valve, сімпровізірованная з «Вдома у Дороги»:

"Pain doesn't hurt!"

А ось ця імпровізація майже увійшла у фінальну версію Meet the Sandvich, але її видалили, коли одна з не-письменників, що проходять повз повідомив, що її видерли прямо з Сімпсонів:

"He's already dead!"

Мораль для всіх починаючих письменників така: якщо умови того, над чим ви працюєте не забороняють це, ваш кращий сценарій все одно виявиться сценарієм фільму «Хижак». Якщо це вас не задовольняє, імпровізують! Такі діалоги виглядають більш реально, більш жваво. А що ще важливіше, вам не доведеться нічого писати.