Movies Movies
Get TF2 Now!

Вiзми шматок вiд Тiла, гiпсу вистачить - Twinkle Toes!

4 лютого 2009 - Грег Cherlin


У вівторок ми випустили оновлення, яке внесло трохи нововведень / виправлень / змін балансу, грунтуючись на відгуках гравців. Зокрема, ми внесли зміни в систему ушкоджень, торкнувшись, також, спосіб підрахунку критичних уронів. Ми вирішили, що буде цікаво поглянути глибше на зміни і показати вам, в якому напрямку ми мислили.

Для початку, швидке пояснення принципу роботи системи. Шанс кожного гравця на критичний удар визначається двома факторами:

  • Основним шансом, який встановлений для кожної зброї (2% для всієї зброї, крім 15% для зброї ближнього бою)
  • Додатковий бонус, який заснований на кількості втрати, завданої вами в останні 20 секунд. Він збільшується до максимальних 10%

Підрахунок того, чи буде удар критичним відбувається в двох випадках, і ось що відбувається при позитивному результаті:

  • Швидкострільна зброя перевіряє постріли один раз в секунду, замість кожного пострілу. Якщо випадає крит, всі наступні вистріли протягом двох секунд будуть вважатися Критами.
  • У решти зброї перевіряється кожен постріл. При випаданні крита тільки цей постріл вважається критичним.
  • Гвинтівка снайпера і ніж шпигуна тільки отримують Кріт при постріли в голову і ударах в спину. Вони ніколи не перевіряються на шанс критичного удару.

Було кілька моментів, які нам хотілося змінити в старій системі:

  • Зменшити загальну кількість критичних ударів в грі.
  • Зробити шанс випадіння крита більш залежним від рівня гри.

Ось список внесених змін:

  • Основний шанс крита тепер 2% (був 5%)
  • Діапазон додаткового бонусу зменшений з 0% -15% до 0% -10%
  • Кількість дамаги, необхідного для бонусу, зменшено з 0-1600, до 0-800

Давайте розглянемо докладніше. По-перше, шанс крита зменшено з 5% до 2%. Це означає, що якщо ви не завдали шкоди ворогові, то ваша ймовірність критичного удару вдвічі менше, ніж раніше. По-друге, діапазон для бонусу був урізаний на третину, а кількість необхідноi дамаги зменшено наполовину. Для більш точної ілюстрації, дивіться графік.




Як бачите, нова ймовірність крита трохи менше, чого ми і добивалися. Що більш важливо, швидкість збільшення ймовірності крита безпосередньо залежить від кількості нанесеної дамаги. Ми думаємо, що кількість пошкоджень можна вважати показником вашої продуктивності в грі.

Обдумуючи зміни, які могли з'явитися в системі критiв, ми помітили цікаву точку на графіку, а саме - точку, коли ваш шанс на крит, отриманий в результаті нанесення шкоди, дорівнював основному. Якщо поглянути на точку А на старій кривій, ви помітите що її можна досягти, набивши 550 дамаги в останні 20 секунд. Це трапляється так само часто, як і правильне спрацьовування нашої системи «удару ножем в спину». На новій кривій ця точка (В) досягається при нанесенні шкоди 175. Це означає, що якщо ви тільки що поодинці вбили Демо / Солдата / Піро / Хеві, в наступні 20 секунд ваші шанси на крит збільшуються саме від цього вбивства. У результаті, якщо ви хороший гравець, то у вас буде виходити набагато більше крита, ніж в інших. І пам'ятайте, якщо ви тільки що зробили подвійне або потрійне вбивство, час продовжувати атаку!